Kærlighedens mange farver

Kærlighedens mange farver

Fotos: Colourbox.dk og politiken.dk

Kærlighed er en kraft. En livgivende energi. Til tider også en altædende tornado, der nærmest besætter hele bevidstheden og sultent venter på at suge kærlighedskrummer op. Kærligheden får os mennesker til at række ud. Til at flytte os psykisk som fysisk. Den spreder sig mellem os. Og den samler mennesker, bliver omdrejningspunktet, hvorfra vi kan vokse og gro.
 
Ilt giver blodet en lys og stærk rød farve. Afiltet blod får derfor en mørkere rød farve med en svag blå-violet tone. Symbolsk set bruger den grafiske branche ofte den rene røde farve som en nyhedsfarve og en forelskelses/passionsfarve. Farven beskriver følelsen af, at blodet pulserer i årerne, at sanserne er åbne, og bevidstheden tændt. Prøv at lægge mærke til, hvor mange røde og rødorange splashes, der bliver brugt på emballagerne, næste gang du er ude at handle… Og tjek for sjov også Valentinannoncer næste år.

Den røde farve kan alt fra dåb, over cykelsport til demonstration

Kærlighedens mange farver
Den dybrøde farve symboliserer samklang med jordens kredsløb. At indtage en position. At sætte grænser og værne om ressourcerne. Her hviler kærligheden på grundværdier og langsigtede mål. Den dybrøde farve findes i naturen fx i tung muldjord. Gammelrosa er en lysere udgave af den.
 
Den stærke lyserøde farve står ofte for den idealiserede kærlighed, de romantiske og luftige forestillinger om livet i forbundethed. Det er nok derfor, at der er så meget dukketøj og dukkemøbler, der er lavet i disse lyserøde nuancer… Og måske derfor demonstranterne ved demonstrationen mod Trumps berømte udtalelse “Grab them by the pussy” valgte at bære huer i alverdens lyserøde og pink nuancer som en protest mod Trumps kvindesyn? Den lyserøde pastelfarve bruges ofte i forbindelse med bryllup eller barnedåb. Den sarte og fine sjæl vises. Den himmelske forbindelse er etableret. Det er tid til at inkarnere den kosmiske kærlighed på jorden – i realiteternes verden.
 
Bogen “Lede hunde og kolde kameler” i collagen har en lyserød baggrundsfarve, som er placeret et sted med lyserød og en lys gammelrosa. Farven er hentet i det episke drama, der år efter år udspiller sig i løbet Giro d*Italia. Den understøtter budskabet om, at bogen indeholder fortællinger om de klassiske dyder og bedrifter i den maskuline gren af den professionelle cykelsport – som netop hviler på en stor kærlighed til sporten, de historiske bedrifter, fællesskabet, sportsmanship og under tiden manglen på samme.

 

Farver er tvetydige, og derfor kan man ikke lave entydige tolkninger af dem. Jeg har blot trukket nogle tendenser og traditioner frem i forhold til, hvordan den grafiske branche bruger farverne i deres illustrationer.

Skrevet af Daniela Jordell

KREATIV PROJEKTLEDER, ANALYSE / JUNGIANER

Få værdifulde indsigter direkte i indbakken

Tilmeld

* skal udfyldes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *